Jogász torta receptje

Jogász torta receptje
Jogász torta receptje
Tortaimádók számára elengedhetetlenné válik ez a klasszikus recept elkészítése. A finomságokat kicsik-nagyok szeretik és ezt a típusú tortát nemcsak különleges alkalmakra tudjuk ajánlani, hanem akár a hétköznapi fogyasztásra is. Nem kell sok hozzávaló és ezek szinte minden háztartásban megtalálhatóak, kiadós és mégsem kerül vagyonokba. A jogász torta lapjához szükség van 4 tojásra, 30 dkg porcukorra és ugyanennyi darált mandulára. A tojások sárgáit habosra kell keverni a cukorral, majd hozzáadjuk a mandulát és csomómentesre keverjük. Felverjük a tojásfehérjéket habbá, majd óvatosan az előző keverékhez adjuk.

Tovább olvasom

A jogász feladatai és hatásköre

A jogász feladatai és hatásköre
A jogász feladatai és hatásköre
Jogi foglalkozást végző személyekre nagy szüksége van a társadalomnak. A jogalkalmazásokat ők ismerik a legjobban. A jogtanácsosok, közjegyzők, ügyvédek, bírák és ügyészek mind ebbe a kategóriába sorolhatóak. A jogi egyetem elvégzése után, legalább három éves gyakorlati tapasztalattal kell rendelkeznie annak, aki ügyvéd akar lenni. Ezek után további vizsgát kell tennie. A jogász feladatköreit ez alapján határozzák meg. Törvényes módon alkalmazza a hivatását, megbízójának jogait érvényesíti és kötelezettségeit teljesíti. Jogvitákat kezel. A jogász segít a házasságkötésnél, válásoknál, végrendeletet készít.

Tovább olvasom

A jogászok a jogalkalmazás területén dolgoznak

JogászAz élet szinte minden területét törvények, jogszabályok alakítják, melyek között egy átlagos ember teljesen elveszettnek érzi magát. A jogászok segítenek eligazodni a törvényi kitételek világában. Manapság az egyik legjobban megfizetett szakma, ezért is készülnek nagyon sokan erre a pályára.

Magyarországon a jogász képzés egyetemeken zajlik és összesen öt évet vesz igénybe. Azonban, aki sikerrel elvégzi ezt az időszakot, az még nem dolgozhat a szakmájában. Kötelezően három éves szakmai gyakorlatot kell szerezni ügyvédi irodában, cégnél jogtanácsosként, bíróságon vagy egy közigazgatási szervnél. Ezt követően válik csak lehetővé a jogi szakvizsga letétele.

A gyakorlati évek alatt szokott eldőlni az, hogy milyen szakterületet választ magának a jogász: ügyész, ügyvéd, közjegyző, bíró és jogtanácsos.

Tovább olvasom