Előmelegített sütőben, közepes hőfok mellett, két lapot kell belőle sütni. A lapok közé csokoládékrém kerül. Ehhez szükségünk lesz 2 tojásra, 2 evőkanál lisztre, 3 evőkanál kakaóporra, 20 dkg porcukorra, 2.5 dl tejre, egy kis darab vaníliarúdra és 10 dkg vajra. A jogász torta krémjéhez a tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, 3 evőkanál tejjel és a porcukorral. A maradék tejet melegedni tesszük, belehelyezzük a vanília rudat. Ehhez apránként hozzáadjuk a tojásos pépet, állandóan kavargatás mellett. Kis lángon kell főzni, addig amíg be nem sűrűsödik. Vegyük ki belőle a rudat. Ha kész, akkor belekeverjük a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a krémet tegyük a lapok közé, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak a csokoládémázzal kell körbevonni a jogász tortát. Ehhez nem lesz szükségünk csak egy kis puha vajra, porcukorra, kakaóporra és vízre. Ezeket elegyítve, kis lángon sűrűre főzzük, majd rákenjük a tortára.