A magyar munkajog újdonságai

A magyar munkajog újdonságai
A magyar munkajog újdonságai

A jog részletesen kitér a munkavállalók és munkáltatók körére is. Egy megfelelő szaktudással rendelkező jogász tisztában van azzal, hogy kinek milyen jogai vannak a munkahelyén. Különböző jogi problémák orvoslásában érdemes mindig szakemberhez fordulni, aki azonnal tudni fogja a megoldást. Leginkább a felmondás, közös megegyezés, munkaszerződések készítése és a munkaügyi perek a legnépszerűbbek. A munkajog megjelenik a köztisztviselői és közalkalmazotti jogvitákban is, ahol már egy magasabb színvonalú jogi szolgáltatásra van szüksége a feleknek. Idén márciusában újabb változtatásokat végeztek a munkajogban. Mostantól kezdve, a munkajog alapelvi szinten kerül rögzítésre, pont úgy, mint a polgári jog esetében.

Tovább olvasom

Munkajog ösztönző hatása

Munkajog ösztönző hatása
Munkajog ösztönző hatása
A fiatal, friss diplomás munkavállalók számára nagyon fontos, hogy megfelelő ösztönző rendszerrel rendelkezzenek. Minél több élethelyzetben kipróbálják magukat. Ezek a munkások különböző munkahelyeken, más és más pozíciókban szereznek tapasztalatokat. A karrierjük első éveiben tesznek szert olyan előnyökre, amit majd később kamatoztatni tudnak. Ilyenkor nagy segítség a munkajog ismerete, hiszen ebből kiindulva olyan tudás lesz a kezükbe, ami egy megbízható munkahely kialakításához tud vezetni. A fiatal időt, energiát nem sajnál arra, hogy fejlessze magát. Az ösztönző munkajog tulajdonképpen a belső motivációk feltárására alapszik.

Tovább olvasom

A foglalkoztatás terén a munkajog nagy jelentőségű

A munkához mindenkinek joga van
A munkához mindenkinek joga van

Nagyon szigorú szabályai vannak annak, hogy egy alkalmazottat miként lehet foglalkoztatni és milyen jogok vonatkoznak az egyik, illetve a másik félre. A munkajog hivatott szabályozni a munkaadó és a munkavállaló közti kapcsolatot.

A jogszabályok részletesen kitérnek arra, hogy kinek milyen kötelezettségei és jogai vannak. A megfelelő munkafeltételek biztosítása a munkaadó feladata. Ez alatt azt értjük, hogy biztosítani kell a biztonságos munkakörülményeket és rendelkezésre kell állniuk a megfelelő eszközöknek is.

Tovább olvasom