Esőben is szórakoztató lehet a kutyasétáltatás

Jól felöltözve a kutyus sem fog fázni télen

Hidegebb időben gyakran lehet látni, hogy sétáltatás közben egy-egy kutya rettenetesen reszket, nyilván nem azért, mert félős lenne. Azt mondják, hogy nincs rossz idő, csak alkalmatlan öltözködés! Kutyád is követhet téged az esőben, ha jól van felöltözve. Kétségtelen, hogy az a házi kedvenc, de egyébként minden állat, amelyik folyamatosan bent él a lakásban, vagy valamilyen melegebb helyiségben és csak időnként jár ki, amikor éppen hívja a természet lágy öle, esetleg sétáltatják, az ősz utolsó hónapjaitól kezdve, egészen a tavasz első pár hónapjáig biztosan fázni fog kint.

Ez természetesen érthető, hiszen a szervezetük hozzászokott a benti hőmérséklethez és nem alkalmazkodott a kinti körülményekhez, időjárási viszonyokhoz. Így a bent élő kedvencet csak jól felöltöztetve tanácsos kivinni, különben a következő út az állatorvoshoz lesz. Nyilván az sem mindegy, hogy mit kerül rá, hiszen ha nem megfelelő az öltözete, könnyen átázik vagy ugyanúgy fázhat, mint nélküle. Tehát, mielőtt a kutya ruhatára bővítésre kerülne, alaposan utána kell olvasni, hogy miért érdemes és miért nem pénzt kiadni.
A kisállatkiegészitok.hu linkre kattintva megrendelhetőek a kutyának az ideális kapucnis dzseki, ami nemcsak a hideg, hanem a szél és az eső ellen is jól védi. Alapanyaga vízhatlanná teszi, így viharos időben is nyugodtan kimehet benne sétálni. Nyilván, hogy a lába attól még vizes és sáros lesz, de a testét és a fejét nem éri majd a nedvesség. A kisállatkiegészitok.hu webáruházban most mindössze 7390 Ft áron rendelhető meg a kapucnis vízhatlan kutyadzseki.

Lehet, hogy sokan megmosolyogják, ha a kutyádon ilyet látnak majd, mert arra gondolnak, minek kell felöltöztetni, azonban a kedvenced egészsége nyilván fontosabb az emberek véleményénél. Amúgy a mostani időjárás meglehetősen szeszélyes, így ajánlott jól felkészülnöd ilyen szempontból is, hiszen egyszer hétágra süt a Nap, máskor meg zuhog az eső. Az említett webáruházból most pink, szürke és türkiz színekben rendelheted meg, ami azért előnyös, mert így azt a ruhadarabot vásárolhatod, ami jól illik majd a kutyusod bundájához.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések