Y csapágy kifogástalan tömítéssel

Strapabíró csapágyak
Strapabíró csapágyak

Az elnevezést a felépítése miatt kapta. Az Y csapágy innovatív technológiai megvalósításnak számít, ami lehetővé tette a strapabíró gépek előállítását, mivel kiváló a terhelhetősége.

A beépítésével új megoldásokat alkalmazhattak a mérnökök. Ezáltal jelentősen megnőtt a munkagépek hatékonysága. Mivel olyan gépelemről van szó, ami folyamatos mozgásban van, ezért időnként szükségessé válik a csere.

Ez esetben nemcsak a méretre kell figyelni rendelés közben, hiszen az Y csapágyaknál is meg van szabva egy bizonyos határérték a fordulatszámot illetően. Ha ez a szám magasabb, mint amit képes elviselni az Y csapágy, akkor minden bizonnyal idő előtt tönkre fog menni és megtörténhet, hogy ez további alkatrészek meghibásodásához vezethet.

Az Y csapágy kiválasztásánál ezért kell figyelembe venni a környezeti tényezőket is. A csapágy.hu webáruházban található termékek minőségi porvédő tömítőgyűrűvel vannak ellátva, ami megakadályozza a szennyeződések bejutását a golyók, illetve a görgők közé. Az ilyen termékek esetében a zsírozásra is csak ritkán van szükség.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések