Úszó kapcsolóval ellátott szivattyú

Szivattyú

Ezek a berendezések úgy vannak már megtervezve, hogy ha lecsökken a víz szintje a szívó felület felé, akkor ne égjen le és kapcsoljon ki. A szivattyúk esetében a ki és bekapcsolást az úszó kapcsoló végzi.

Ez egy olyan kis doboz, amiben egy fám golyó van. Ennek a mozgása jelzi a szivattyú számára, hogy éppen hol van a vízszint. Ez a kis kapcsoló levegővel van tele, így mindig a víz szintjén helyezkedik el jelezve a szivattyúnak azt, hogy meddig van éppen a vízben. Ha a kis dobozka lemegy a szívó felülettel egyenlő szinte, akkor kikapcsol a szivattyú. Ha pedig a szívó felület felett helyezkedik el, akkor bekapcsol. Így szinte képtelenség az, hogy a szivattyú leégjen.

Ez egy nagyon ötletes kitalálás és szinte már az összes szivattyú így van gyártva. Egyedül a búvár szivattyúk esetében nem igen van ilyen, hiszen azt nagy mélységbe engedjük le.

Ha szeretne vásárolni egy ilyen berendezést, amivel talajvízteleníteni tudja a pincét, vagy a kútból tud locsolni, akkor vásároljon egyet.

Minél nagyobb teljesítményút vesz, annál gyorsabban tudja kiszivattyúzni a vizet.

A nagyobb teljesítményű, 500 watt feletti szivattyúk esetében a legkisebb annak az esélye, hogy az leég. Vásároljon egyet Ön is, mert egy háznál mindig jól jöhet!

További bejegyzések