Trágyaszóró a szerves komponensek kijuttatásához

trágyaszóró
Trágyaszóró

A talaj termőképességének fokozása, de legalább megtartása érdekében, elengedhetetlen a szerves összetevők gyakori pótlása. Ennek hiányában nemcsak a produktum fog csökkenni, hanem a szerkezet is elkezd romlani, ami porosodást eredményez. Nem véletlen, hogy a hagyományos trágyaszóró rendszerek ismét népszerűvé válnak.

Bár a műtrágyával viszonylag egyszerű dolgozni, hiszen annak apró mérete és szemes kiképzése könnyű kijuttatást ígér. Ennek ellenére, mégsem annyira komplex ez az anyag, mint az oly sokáig használt szerves változat. A trágyaszóró rendszerek felépítésekor különösen figyeltek arra, hogy ideális módon történjen meg az összetevők elterítése a területen.

Fontos az optimális szemcseméret, mivel a túl nagy darabok nehezen komposztálódnak el és kerülnek bele a körforgásba. A gyakran összeállt trágyatömböket tehát a készülék minél inkább szét kell szedje. A turbinás és tépőhengeres trágyaszóró tökéletesen ellátja a feladatát, amivel garantált a gyors kijuttatás és egyben a kellő teljesítményarány. Megéri ezen szerkezetek között válogatni.

További bejegyzések