Télen fontos a kézápolás

Jó érzés, az ápolt kéz
Jó érzés, az ápolt kéz

Bármennyire is vigyázunk kezünk bőrére, kevesen vannak azok, akik krém nélkül tudják megoldani, hogy a kéz bőre ne száradjon. Az első számú veszélyt a tisztító és mosogatószerek jelentik.

Amikor takarítunk, mivel ezt ritkábban tesszük, jó, ha kesztyűt húzunk, de mivel naponta többször mosogatunk, így ezután elengedhetetlen a kézápolás. Webáruházunk többfajta hatékony szert árusít. Ezek között vannak olajok, vízálló krémek, regenerálók és olyanok is, amelyek a körömágy ápolására is alkalmasak.

Télen a kéz bőre még inkább károsodik, hiszen ha kesztyű nem védi a kezet, a hideg és a szél gyorsan kiszárítja a bőrt. Tehát ez az évszak a kézápolás szempontjából még nagyobb figyelmet igényel, hiszen a vegyszerek mellett az időjárás sem kedvez.

Krémjeink nélkülözik a kőolajszármazékokat, mivel ezek elzárják a bőr rétegeinek átjárhatóságát és a vízfelvételt. Tehát elősegítik a kiszáradást. Emellett a legtöbb egyáltalán nem vagy csak minimális illatanyagot tartalmaz. A kézápolás fontos momentum, hiszen talán a legtöbbet igénybe vett testrészünk. 

További bejegyzések