Tapétavágó késhez mindig jól jön az extra penge

Vásároljon utánpótlást a tapétavágó késhez!
Vásároljon utánpótlást a tapétavágó késhez!

Egy jól vágó szerszámra nemcsak a mészárosnak vagy az asztalosoknak van szükségük, hiszen sok más munkaterületen sem nélkülözhetőek az éles pengék, szerszámok. Az úgynevezett “sniccer” annyira alap szerszámmá vált, hogy nem árt biztosítani neki az utánpótlást. Valóban alapszerszám, hiszen ma már nemcsak tapétát vágnak vele, hanem mindent, ami egyszer vágható. Csakhogy, amit gyakran használnak, annak egyszer kikopik az éle vagy kicsorbul a pengéje.

Ilyenkor nem árt, ha van egy-két extra penge, amivel kicserélhető a régi, így a munka folytatódhat tovább. Rendkívül bosszantó tud lenni, amikor belevágunk egy munkába, majd le kell állni, mert nincs mivel elvágni valamilyen anyagot. Ilyenkor hiába keresgél az ember, mert még véletlenül sem szokott lenni egy elfelejtett vagy elkallódott penge, ami ha most előkerülne, akkor mehetne minden tovább. De ilyen csak a mesékben szokott lenni. A valóság kicsit másként működik. Ugyanis, amikor valamire nagyon szükség van, akkor nem szokták megtalálni, viszont később anélkül, hogy keresnék, egyszerűen előkerül. Sokkal hasznosabb, ha az ember már akkor feltölti a készletét extra pengékkel, amikor még nincs is szüksége rá. Így amikor valamit el kell végezni, akkor nem állhat elő a fenti eset, hiszen ott vannak megfelelően felszerelt szerszámok. Arra sem lehet igazából hivatkozni, hogy most nincs pénze valakinek ilyesmire költeni, ugyanis egy szett penge, amiben 10 darab található, most mindössze 150 Forintba kerül, ami egyáltalán nem nevezhető magas összegnek.

Ennél sokkal többet bukik az a munkás, akinek nincs kéznél plusz penge, amikor szüksége lenne rá. Egyébként sohasem tudhatja az ember, hogy a házkörül mikor romlik el valami, aminek a megjavításához feltétlenül kellene valamilyen éles eszköz. Mennyivel egyszerűbb nyugodtan benyúlni a szerszámos ládába, tudva, hogy biztosan ott van minden, amire szükség van, mint kapkodni és jajveszékelni, mert nem lehet elvégezni a feladatot, pedig nagyon sürgős lenne. Garantáltan megéri gondoskodni ma a holnap nyugalmáról.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések