Színes horgoló fonal ruhákhoz

horgoló fonal
Horgoló fonal

A horgolás történetéről kevés fent maradt információja van az emberiségnek. A technika ettől függetlenül az őskorból származik, amikor az asszonyok csomó nélküli szálakat a saját kezükkel fonták egységes felületté. Ezekből készültek takarók, ruhák, pólyák. Ma már a horgoló fonal sokkal kifinomultabb technológiával készül. A kézi horgoláshoz kiválóak.

Természetesen a kötéshez használt változathoz hasonlóan, a horgoló fonal is lehet vékonyabb vagy vastagabb. Ennek függvényében készülhet könnyed nyári vagy vastag és meleg téli viselet. Horgolni sok mindent lehet: kardigánt, pulóvert, nadrágot, szoknyát, sapkát, sálat, takarót és sok más lakberendezési kiegészítőt is.

Legújabban hobbivá nőtte ki magát a játékfigura horgolása is, ebben az esetben a horgoló fonal egy speciális technikával kerül felhasználásra. Az így megszületett bababarát játékok nagyon kedveltek és divatosak, sok esetben a plüss figurákat teljes mértékben helyettesítik. Rendeljen fonalakat tőlünk, mert webáruházunkban bőven van, így miből válogatnia!

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések