Szekrényzár felszerelése minden bútordarabra

A szekrényzár használata előnyös
A szekrényzár használata előnyös

Ahogyan a kisgyermekek növekednek, egyre inkább ügyesednek és egyre kíváncsibbak lesznek a körülöttük lévő világra. Egy szekrényajtó vagy fiók már nem fogja útjukat állni abban, hogy a tárgyakat elrejtse előlük.

A gyermekek testi épségének biztonsága érdekében, javasolt minden olyan bútordarabra a szekrényzár felszerelése, amit elérhet, kinyithat vagy kihúzhat. Ezáltal megakadályozza a gyermeket abban, hogy a fiókban vagy szekrényben található dolgokhoz hozzáférhessen.

Egyes ilyen biztonsági zárak nemcsak nem engedik az ajtó kinyitását, csak egy kis résnyire, hanem annak becsukását is megakadályozzák azért, hogy a gyermek ujjai nehogy becsípődjenek.

A szekrényzár felszerelése nem ördöngös feladat, de a hatékonyság kihasználásáért érdemes alaposan áttanulmányozni a felszerelési útmutatót, vagy olyan videókat megnézni az interneten, amelyik a felszerelés procedúráját mutatja be. Ha megfelelően van felszerelve a szekrényzár, akkor a szülő biztos lehet abban, hogy a gyermekét nem fenyegeti balesetveszély.

További bejegyzések