Salix integra, a hatalmas japánfűz

salix integra

A tarka levelű japánfűz hatalmasra nő és könnyen elterjed, így csak nagyobb kertekbe és parkokba alkalmas. A Salix integra törpe fűzfaj, ami jellemzően 2-6 m magasra nő meg.

A Salix integra egy bizonyos fajtája általánosan elfogadott, mint az egyik legszebb kis és közepes méretű fa, ez pedig a „Hakuro-nishiki”. Körülbelül 2,5 m magasra nőnek és 4 évvel a metszés után érik el ezt a magasságot. Nagyon könnyen karbantarthatóak. Egyszerűen termeszthetek és standard vagy bokorcserjeként is értékesíthetőek. Április végén és május elején halvány rózsaszín levelek tömege terem rajta, ezek rendkívül vonzóak. A szezon végére a levelek zöldre váltanak. Teljes napon vagy részleges árnyékban nőnek, a levelek színe pedig olyankor a legszebb, ha teljes napfényt kapnak.

Természetesen az élő helyük gyakran folyók és patakok közelében található. Nedves talajra van szükségük, ami szabadon vízelvezető. Jól fejlődnek savas, semleges és lúgos talajban. A Salix integra fákat tél végén vagy kora tavasszal kell metszeni.

További bejegyzések