Roppant előnyös a mini USB kábel

mini USB kábel
Mini USB kábel

Az USB szabvány ma már elért a 3.1-es kiadáshoz. Ez az elmúlt 15-20 évben az egyik legfontosabb eszközzé vált a PC-k és mobiltelefonok világában, főleg a mini USB kábel. Legyen szó egy külső elektromos szerkezet csatlakoztatásáról és üzemeltetéséről, esetleg a smart telefonok vagy táblagép akkujának a töltéséről, az biztos, hogy a mini USB kábel az egyik legpraktikusabb megoldást kínálja, amivel egyre többen élnek.

Mondjuk, ehhez hozzátartozik az is, hogy jelenleg nincs is más kellék, amivel a fent leírtak megvalósíthatóak lennének, tehát marad a mini USB kábel. Ugye az USB rengeteg csatlakozótípus és protokoll helyét vette át. Amikor ez megjelent és egyre csak terjedt, háttérbe szorult a párhuzamos, soros port és a játékvezérlőket kiszolgáló game port is.

Például az USB 2.0-s szabvány magával hozta a Type-A és Type-B portokat, illetve 2000-ben megjelent a mini USB kábel A és B típusa. 2007-ben pedig a Micro-USB csatlakozószabvány is elkészült. Ebben az időben a tápellátást tekintve is voltak bizonyos újítások, amik még inkább megszilárdították az USB vezetékek és portok helyét az elektronikában.

Ha az USB nem is, de a Hifi kábel a hangtechnikában hihetetlenül fontos szereppel bír. Mindegyik szakértő felhívja arra a figyelmet, hogy hiába adott a legmodernebb rendszer, ha a kábelezés gyenge. Például a rossz minőségű Hifi kábel sokat ront a hangon. Azonban nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a csatlakozók és a kábelek nem javítanak a hangon, hanem jó esetben kevésbé rontanak azon.

Ezért is annyira fontos a megfelelő Hifi kábel beszerzése. Azt is észben kell tartani, hogy az ember minél kevesebb kábelt és csatlakozót alkalmaz, annál jobb lesz a hangminőség. Az biztos, hogy a Hifi kábel esetében lényeges a vastagság, a hosszúság és a vezető anyag is.

Minden anyag, így minden vezető más tulajdonságokkal bír és más a lenyomata a hangzást tekintve is. Nem szabad megfeledkezni még a vezetőképességről sem. Tény, hogy az ezüst az összes fém között a legjobb hő- és elektromos vezető, és az arany után a legjobban megmunkálható anyag. Az USB és a Hifi vezeték megvehető a KáCsa Audio boltban.

További bejegyzések