POS jelentése – Mit tud egy bankkártya terminál?

POS bankkártya terminálok
POS bankkártya terminálok

A modern kor olyan új megoldásokat hozott magával, ami igyekszik átláthatóbbá tenni a pénzügyi rendszereket. Bár nem mindenki örül ennek olyan szinten, mint a hatóságok, de a trendek mégis változnak. Az évszázadokon keresztül történő, jól bevált készpénzes fizetés lassan a múlté. Ma már odáig jut a gazdasági szektor, hogy ezt egyszerűen ki tudja vezetni és átáll a digitális összegek kezelésére. Miként van erre lehetőség? A bankok teremtették meg erre az esélyt, nem is olyan túl régen.

Eleinte még be kellett menni az intézménybe, hogy a számláról le lehessen venni pénzt, majd azzal fizetni. A technika fejlődésével megjelentek az intézményeken belüli automaták, majd ezeket elkezdték kihelyezni, hogy közelebb legyenek az üzletekhez. Felesleges tranzakciók, pénzszállítás csökkentése érdekében kellett egy újabb lépés, ami az online fizetés volt. Ennek keretében a vásárló számlájáról a pénz direktbe íródik rá a cégére. Ezt segíti elő a POS terminál. Nem véletlen jelennek meg egyre több helyen a POS bankkártya terminálok.

Ezeknek a szerepe kiemelté vált, főleg attól kezdve, hogy kötelezővé tették az online pénztárgépeket mindenfelé. A következő törvénymódosítás pedig az volt, hogy az ilyen helyeken biztosítani kell a kártyás fizetés lehetőségét. A POS jelentése “Point of Sale” vagyis készpénzmentes fizetés. A szerkezet fogadja a bankkártya adatait, majd azokat ellenőrzi és a megerősítést követően elvégzi a tranzakciót. Régebben még be kellett helyezni és PIN kódot megadni, de manapság már egy bizonyos összeghatárig bőven elég csak odaérinteni a felülethez és máris megtörténik az átutalás.

Tény, hogy ezzel a pénzintézmények kezébe még nagyobb hatalom összpontosul, de egyértelműen ez a kényelem ára. A vállalkozások szempontjából sok előnnyel bír ez a megoldás, hiszen így nem kell foglalkozni a tárolással, számolással, valamint a számlázás is egyszerűbbé válik. A kiváló POS bankkártya terminálok beszerzése egyszerűen megoldható a cmo.hu weboldalon, ahol több fejlesztés és egyedi program áll rendelkezésre, csak választani kell ezek közül.

További bejegyzések