A pajzsmirigy vészjelzést ad

Pajzsmirigy

Mostanában drasztikusan megnőtt azoknak az embereknek a száma, akiknek valamilyen egészségügyi problémájuk van. A pajzsmirigy a lista élén szerepel, mert az alul- vagy túlműködés sokaknak keseríti meg az életét.

Mivel a hormonok az egész szervezetre kihatnak, ezért érdemes komolyan venni a problémát. A vizsgálatok szerint rengeteg embernél a stressz okozza a panaszokat. Az állandó hajtás miatt kifárad a pajzsmirigy és rendellenes működésre vált át.

Alulműködés esetén túlsúly, állandó fáradtság, éhségérzet és melankólia jelentkezhet. A túlműködés ezzel ellentétes tünetekkel jár, hiszen sokan hiperaktívnak érzik magukat és gyorsul a szívverésük. Elképzelhető, hogy előredülled a szemük és göbök keletkeznek a testükben. A nőknél még komolyabb gondot jelent a pajzsmirigy állapotának romlása.

Egyesek nehezen esnek teherbe, illetve elvetélnek a hormonhiány miatt. Rengeteg hölgy csak ekkor jön rá, hogy valami nincs rendben vele. Ez azt jelenti, hogy érdemes még a babavállalás előtt átesni egy alapos hormonvizsgálaton.

További bejegyzések