NYESZ vagy nyugdíjbiztosítás?

Nyugdíj előtakarékosság
Nyugdíj előtakarékosság

A havi bérből származó nyugdíjat sokan bővítik ki előtakarékossági számlával, amellyel magasabb megtakarítás eredményezhető. A nyugdíj előtakarékossági számla összehasonlítása a nyugdíj biztosítással a honlapon tekinthető meg.

A NYESZ, azaz nyugdíj előtakarékossági számla egy értékpapír számla, amit kereskedés érdekében hoztak létre. Az értékpapír kezeléséhez némi szaktudás szükséges, hiszen önmagában az értékpapír nem kamatozik, így nem biztosít hozamot.

A nyugdíj előtakarékossági számla összehasonlítása fontos információkkal szolgál, amelyeket érdemes elolvasni. A NYESZ esetén maximum 100 ezer forint értékben vehető igénybe adójóváírás. A nyugdíjbiztosítás azonban nem értékpapír, hanem egy életbiztosítás.

A biztosítás kihasználásával szolgáltatást igényelhetnek az ügyfelek. A nyugdíjbiztosítás kezelt alapot biztosít az ügyfeleknek, azonban az ügyfeleknek nem szükséges foglalkozniuk a számlával. A nyugdíj előtakarékossági számla összehasonlítása segítséget biztosít az ügyfeleknek megtalálni a megfelelő befektetési alapot.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések