Női tunika, a multifunkciós ruhadarab

Női tunika
Női tunika

A divat néha apró, új dolgokat csempész a mindennapi megszokottságba, néha pedig teljesen a feje tetejére állítja a dolgokat. De jó néhány ruhadarab ennek ellenére is eltörölhetetlen résztvevője marad. Idetartozik a női tunika, amit bizonyosan minden hölgy számára jól ismert darab.

Viselése már az ókorban elkezdődött, akkoriban még len- vagy kendervászonból készült. Előbb ujjatlan, majd hosszú ujjú változata jelent meg. Évtizedek teltek el, de töretlen kelendősége nem múlt, sőt, népszerűbb, mint valaha. De miért is van ez így?

Nagyon egyszerű! A női tunika a molett hölgyek esetében épp ott takar, ahol kell, a soványka alkaton pedig kiemeli az ideális idomokat. Ezen felül, ez a multifunkciós ruhadarab tökéletes megfelel egy hosszított pulcsinak vagy egy csinos ruhának is.

Mikor viselhető? Szinte minden alkalomra felvehető. A fényes anyagú, akár selyemből készült női tunika egy jelentősebb rendezvényen is megállja a helyét, a pamut anyagból készült pedig egyszerű hétköznapi viseletként is ideális viselet lehet.

További bejegyzések