Nemzetközi költöztetés egy új élet megkezdéséhez

Szakszerű nemzetközi költöztetés
Szakszerű nemzetközi költöztetés

Egy másik országba, másik kultúrába való átköltözés és az addigi élet újrakezdése izgalmakkal tölti el azt, aki ebbe bele mer vágni. Viszont, ha a saját dolgait is szeretné átköltöztetni a kiválasztott országba az illető, akkor számtalan tényezőt figyelembe kell vennie. A nemzetközi költöztetés napjainkban nem annyira problémás, mint például húsz évvel ezelőtt, mivel az országhatárok sokkal átjárhatóbbá váltak, de ennek ellenére is jó tudni, hogy milyen törvények vonatkoznak az átszállítandó tárgyakra egyes országokon belül.

Hogyha egy autóbusz társaságot kér meg arra, hogy bőröndönként szállítsa ki a dolgait külföldre, akkor eléggé korlátozottak maradnak a lehetőségei. A nemzetközi költöztetéshez nem a legmegfelelőbb választás egy busztársaság, mivel felárat kell fizetni azért, hogy a bőröndöket elszállítsák, ha esetleg el merik vállalni, mivel többen visszaéltek már ezzel. Még ha vállalják is, akkor csak azokat a dolgokat tudja bepakolni, ami egy bőröndbe elfér, vagyis például a kedvenc széles képernyős tévéjének otthon kell maradnia.

Hasznosabb inkább egy költöztetéssel foglalkozó vállalatot megbízni azzal, hogy országokon keresztül szállítsák a féltve őrzött bútordarabot, értéktárgyakat és egyéb ingóságokat. Az ilyen vállalatok jártasak már abban, hogy a nemzetközi költöztetés során beszerezzék azokat az iratokat és engedélyeket, amelyekre feltétlenül szükség van az egyes országokban való szállításhoz. Már a felpakolás előtt figyelmeztetik a megrendelőt arra, hogy milyen vámtörvények vonatkoznak egyes ingóságokra, így a nemzetközi költöztetés nem járhat olyan rejtett veszélyekkel, amelyekre ne készült volna fel előre.

A szállítás megoldása így csakis a költöztető céget érinti, akik ismerik azokat a nemzetközi utakat, amelyek átjárhatóság szempontjából a legmegfelelőbbek a szállításhoz. Vállalják a felelősséget és a garanciát a tárgyak épségben való leszállításáért a nemzetközi költöztetés során, még olyan utakon keresztül való szállítás esetén is, mint amilyenek Montenegró kanyargós útjain keresztül vezetnek. Az ingóságok pedig biztonságban és gyorsan eljuthatnak Önhöz és az otthon érzését nyújthatják, még akkor is ha több száz kilométerre van onnan.

További bejegyzések