Ne legyen elkapkodva az akvárium berendezése!

akvárium berendezése
Akvárium berendezése

Teljesen megszokott látvány egy háztartáson belül a szobanövények megjelenése. Ennél jóval nagyobb előrelépés az akvárium berendezése, ugyanis ebben az esetben nemcsak 1-2 élőlényről van szó, hanem egy komplett ökoszisztémáról. A rendkívül vonzó vízi világ megteremtéséhez jól jön némi tapasztalat, utánajárás.

Nem mindegy, hogy mekkora űrtartalmú medencével veszi kezdetét a próbálkozás. Tévhit, hogy kicsiben kell kezdeni, ugyanis minél nagyobb egy vízfelület, az abban beállt egyensúlyt annál nehezebb felborítani. Az akvárium berendezése során erre mindenképpen megéri figyelni. Vannak olyan eszközök, amelyek nem hiányozhatnak az összeállítás során.

Ilyen egyértelműen a vízszűrő, melegítő, világítás. Okosan kell továbbá kiválasztani az aljzatot, a behelyezett növényeket, valamint a halakat. Ha minden beszerzésre került, akkor azt akvárium berendezése a következő lépés, amit nem szabad elkapkodni. A feltöltött medencét hetekre, de legalább napokra magára kell hagyni, még a halak betelepítése előtt, hogy a mikroszkopikus élőlények megfelelően belakják a helyet.

További bejegyzések