Ne adjon esélyt a bőrrák tüneteinek kialakulására!

Bőrrák tünetei
Bőrrák tünetei

A napon való sütkérezés az embereket testileg-szellemileg feltölti. A napfény a szervezetnek különösképpen azért jó, mert D-vitaminnal látja el, ami a csontok számára szükséges. Azonban a túlzott és felelőtlen napozás problémát okozhat. Kezdetben a bőrrák tünetei alig vehetők észre. Természetesen, egy szakorvos azon nyomban felfedezné és megállapítaná a panaszt, azonban arra kevés az esély, hogy valaki mindenféle ok nélkül bőrgyógyászhoz forduljon.

A legapróbb elváltozás is a bőrrák tünetei közé tartozhat. Ezért alkalmanként érdemes időt szakítani arra, hogy fürdés előtt alaposan szemügyre vegye valaki a bőrét. Legfőképp az anyajegyeket kell vizslatni, a bőrrák tünetei ugyanis hajlamosak ezeken a barna részecskéken jelentkezni. Hasonlóan egyéb megbetegedésekhez, a bőrrák esetében is fontos, hogy a szimptómák hamar legyenek felismerve, hiszen kezdetleges stádiumban minden kór könnyebben és hatékonyabban orvosolható.

Ha valaki valamilyen furcsát tapasztal a bőrén, rögtön forduljon dermatológushoz. A bőrrák tünetei csoportba tartoznak az elhalványodások, az anyajegy formájának a megváltozása, a szabálytalan anyajegyek, sőt, a hámló és a sebes felületekre is gyanakodni kell. A legokosabb, ha az ember odafigyel az épségére, és a megelőzésre koncentrál. Ez azt jelenti, hogy napozáskor a bőrének megfelelő faktorszámú naptejjel keni be egész testét. Aki érzékenyebb a napra, és hamar bepirosodik, leég, annak tanácsos 30-as faktorszámú feletti napolajjal védekezni a káros UV-sugarak ellen.

A gyermekek esetében 50-es faktorszámú terméket kell alkalmazni. Azoknak is, akik kreol bőrrel rendelkeznek, és szinte sohasem tapasztalnak leégést, védekezniük kell. Továbbá, a naptejnek köszönhetően a barnulás is több ideig tart, míg a bőr nem válik szárazzá, hanem hidratált lesz. Napfényvédőt akkor is igénybe kell venni, ha az ember nem a strandra tart. Egy nyári délután ajánlatos úgy elindulni otthonról, hogy a nap számára elérhető zónákat az illető bekrémezi. A bőrrák tüneteinek a felbukkanására így nagyon csökkentett az esély.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések