Nagy kékség – Elie Saab legújabb illata A parfums.hu támogatásával

parfums.hu
parfums.hu

A libanoni divattervező 2011-ben dobta piacra első illatát, a Le Parfumöt, amely egy rendkívül erős kezdés volt Elie Saab számára a parfümgyártás világában. A Le Parfum tervezője, Francis Kurkdjian, a parfümöt a fényhez szóló ódaként írta le. Ami az illatot felejthetetlenné teszi, az a fás és virágos illatok közötti érdekes kölcsönhatás, melyet az illatpiramis fejét alkotó narancsvirág tesz igazán különlegessé, mely a méz aromájának kontextusában válik kifinomulttá és egyedivé.

A Le Parfum pozitív fogadtatása óta a libanoni tervező piacra dobta az illatot eau de toilette koncentrációban, illetve megjelent az eredeti változata is, a Le Parfum Intense is, melyben a vanília egészíti ki a narancsvirág üdeségét. Utóbbi illat az originálnál gazdagabb, így azok, akik valamilyen fényűző parfümre vágyik, érdemes beleszagolniuk az Intense-be is.

Úgy tűnik, lassan eljön az igazi tavaszi meleg, ám akinek még mindig túl hűvösek a napok, azok számára tökéletes választás lehet Elie Saab Le Parfum The Resort Collection elnevezésű, legújabb illata. A Resort Collection is – hasonlóképp a tervező korábbi illatszereihez – elegáns és letisztult üvegben kapható kézhez, melynek színe a tiszta tengervíz gyönyörű kékjét idézi. Ennek megfelelően az alkotóelemek is a csodás tengerpartok világára emlékeztetnek, azonban nem a megszokott trópusi illatokkal szembesülhetnek a kifinomult parfümök kedvelői. Itt ugyanis a füge aromáját érezhetjük először, melyet az illatpiramis fejében a mandarin esszenciája egészít ki. Bár ebben az illatban is megmarad a narancsvirág a parfüm egyik jellemző vonásának, a Resort Collection sokkal inkább emlékeztethet minket egy paradicsomi nyaralásra, mint elődje.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések