Nagy jelentősége van a szivattyúknak a háztartásban és az iparban is

szivattyú
szivattyú

A háztartásban a fűtés és a kert locsolása terén van fontos szerepe a folyadékszállítást végző berendezéseknek. A keringető szivattyú végzi a kazánban felmelegített víznek az eljuttatását a radiátorokba. Ezek általában kis teljesítménnyel rendelkeznek és kevés áramot használnak fel. Közvetlenül a kazán mellé kell kötni. A háztartási alkalmazás területén a mélykút, búvár szivattyúk jelentősége tekinthető még nagynak. Aki szeretne spórolni a locsoláskor felhasznált vezetékes vízen, annak mindenképpen érdemes egy ilyen berendezést beszereznie és azt lehelyezni a kútba.

A csatornahálózat üzemeltetésében van nagy jelentősége a szivattyúknak. Ezek nagy teljesítményű berendezések, melyeknek a szintkülönbségekből fakadó vízszállítási problémát kell megoldaniuk.

A járművekben a benzin szivattyúknak van nagy jelentőségük, hiszen ezek felelősek azért, hogy a tankból az üzemanyag eljusson a motorba. Ezeknek a berendezéseknek kicsi a mérete és a teljesítményük sem mondható nagynak.

Amikor szivattyút tervezünk vásárolni, akkor mindenképpen tekintsük meg azt, hogy milyen mélyről képes felszívni a vizet és egységnyi idő alatt hány köbmétert mozgat meg. A nagyobb teljesítményű berendezések általában drágábban is szerezhetőek be.

További bejegyzések