Mit jelent az igazi száraz vörösbor?

Száraz vörösbor

Sokan tartják úgy, és rengetegen egyetértenek ezzel, hogy az igazi vörösbor száraz kell legyen, mert csak ekkor élvezhető ki a finom íz. A száraz vörösbor szerte a világban hihetetlen nagy népszerűségnek örvend, ami tökéletesen passzol bizonyos húsfélékhez.

A fogyasztása számos országban többet jelent a hagyománytiszteletnél. A világon az egyik leginkább ismert száraz vörösbor a Cabernet Franc. Ennek a fajtának a sikere a finom, elegáns, illatos jellegben rejlik, illetve a zamatban, ízvilágban és a jólesően testes adottságban. Amikor az évjárat kifogástalan, akkor biztosra veheti a fogyasztó, hogy hihetetlen ízmélységet ér el a száraz vörösbor. Sokakat az illat fog meg, ami jó minőségű esetében az embert szederre, szamócára, szilvára vagy épp kökényre emlékezteti.

A Cabernet Franc száraz vörösbor igazi értékei az ászok hordóban történő érleléssel fejlődnek ki igazán. Mivel palackban ez hosszasan továbbérlelhető, ezért a palackozás lényeges tárolási megoldás lett. Mondani sem kell, hogy ez a neves fajta is közkedvelt lett Magyarországon, akárcsak sok más típus.

További bejegyzések