Mire jó az MBCu kábel?

MBCu kábel
MBCu kábel

A villanyszerelési anyagok közül, az egyik leggyakrabban használt termék a kábel, illetve a vezeték. A vezetékek között találunk erősáramú, kisfeszültségű és erőátviteli kábeleket is. Az MBCu kábel erősáramú vezeték, ahogyan az MTA az MTK és az MCu kábel is azok. Az elektromos kábelek fő felhasználói a villanyszerelők.

A villanyszerelők fő feladata, hogy elvégezzék az elektromos hálózat kiépítését, illetve adott esetben a javítását is. Feladataik közé tartozik továbbá, hogy lebontsák azokat a kábeleket, amelyekre nincs szükség, vagy amelyeknek a meghibásodását észlelik.

Az MBCu kábel például, mint erősáramú vezeték, az épületvillamosságban használatos. A háztartási és az ipari környezetben széleskörűen alkalmazott alapanyag előnye, hogy PVC-ér-szigeteléssel, kitöltő, illetve külső köpennyel van ellátva. Az MBCu kábel egy tömör vagy többszálas sodrott rézvezető, ami fekete vagy érszínezett változatban érhető el.

Elsősorban száraz vagy nedves helyiségekben, rögzített vagy mozgatható elhelyezéssel, belső kábelezésre és erősáramú bekötésre használják. Földbe helyezve érdemes védőcsővel is ellátni. Egy lakásban vagy házban általában több 100 méter kábel kerül bevezetésre.

További bejegyzések