Milyen esetekre köthetünk utasbiztosítást?

Utasbiztosítás
Utasbiztosítás

Az utazások legfőbb időszaka leginkább a nyárra korlátozódik. A családok ilyenkor indulnak neki a nagy túráknak, melyek a célpontja a legtöbb esetben külföld. Gondoskodni kell a pihenés idejére szóló utasbiztosításról. Bármilyen közel is vagyunk Magyarországhoz, nem tudhatjuk, hogy hirtelen mikor lesz szükség orvos segítségére.

De, hogy ne csak az egészségügyi ellátást említsük, nagyon sokszor értékes csomagokat viszünk magunkkal. Ilyenkor a poggyász utasbiztosítás fontos, amelyet a legtöbb esetben repülős utazásokkor szoktak csak igénybe venni a turisták.

Tudni kell kiválasztani a legjobb utasbiztosítást. Rengeteg félével rendelkeznek a biztosító társaságok, melyek közül egyáltalán nem egyszerű kiválasztani a legjobbat.

Akik télen indulnak útnak és a fő cél a síelés, akkor nekik feltétlenül olyan utasbiztosítást kell kötni, amely az ilyen terepen keletkező balesetekre is vonatkozik. Ausztriában és Szlovákiában, ahova a legtöbbször megyünk síelni nem érvényes a hazai egészségbiztosításunk, így ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról. Igen költséges lenne euróban kifizetni a sípályáról való helikopteres mentés költségeit.

A biztosító társaságok segítik az ügyfeleiket úgy, hogy kalkulátorokat helyeznek el a weblapon és így ezzel kiszámolhatjuk az utasbiztosítást.

További bejegyzések