Milyen a jó grill serpenyő?

Grill serpenyő
Grill serpenyő

Sokan csak nyáron tudnak a szabadban grillezni, azonban ma már az év bármelyik szakában kipróbálhatjuk a főzésnek ezt a fajtáját. Egy jó minőségű grill serpenyő kiválasztásakor a beltérben is elkészíthetjük az ételeket.

Számtalan változat áll a rendelkezésünkre, amelyek közül az öntöttvas a leginkább felkapott. Azonban választhatunk duplarácsos változatot is. Egy jó vásárlás egész életre szólhat, miközben egészséges ételeket tudunk vele készíteni.

ltalában két alapméret áll a rendelkezésünkre, vásárlás előtt mérlegeljük, hogy melyik lesz számunkra az ideálisabb. Érdemes mindig az öntöttvasat megvenni, mivel a súlya lehetővé teszi, hogy a magas hőmérséklet ne tegyen benne kárt.

Általában ezek a grill serpenyők védőbevonattal vannak ellátva, amint az első használat előtt gondosan dörzsöljük le. Grillezés előtt kenjük be növényi olajjal és máris használhatjuk. A főzés végén alaposan takarítsuk le és töröljük szárazra, hogy megelőzzük a rozsdásodást. Olyat is választhatunk, amit mosogatógépben is tisztíthatunk.

További bejegyzések