Mikor van szükség teljes körű szemvizsgálatra?

teljes körű szemészeti vizsgálat
Teljes körű szemészeti vizsgálat

Egy általános szemvizsgálatot a teljesen egészséges embereknek is ajánlott elvégeztetniük bizonyos időközönként, hogy az esetleges szembetegségek minél előbb észre legyenek véve. Azoknál a személyeknél pedig, akiknek a családjában volt már zöldhályog, kortól függetlenül, még sűrűbben ajánlott a szűrővizsgálat. A Budai Szemészet a teljes körű szemészeti vizsgálatot 40 éves korig 2 évente, 40 éves kor felett évente javasolja. Több szempontból is érdemes ezen a szemészeten jelentkezni, mert itt korszerű szemészeti műszerpark és nagyon jó orvosok várják a pácienseket.

Budai Szemészeti Központ nemcsak a fővárosban van, hanem az ország második legnagyobb városában, Debrecenben is. Így mindenki az otthonához közelebb lévő szemészeten jelentkezhet a szemvizsgálatra. Az itt praktizáló szemorvosok speciális szakterülete a teljeskörű szemészeti szűrővizsgálatok mellett, a lézeres látásjavítás, a szürkehályog kezelése, a látásjavító szemlencse műtétek, a zöldhályog, diabetes és makula degeneráció gondozása, a szemhéjkorrekciós beavatkozások, a könnyezés miatti kezelések stb.

A szűrővizsgálatok során lezajlik a fénytörési hibák közelre és távolra való vizsgálata. Bármilyen probléma van a szemmel, a vizsgálat során erre garantáltan fény derül és hamar elkezdődik a szükséges kezelés is. Nagyobb az esély a kezelés sikerére, ha még a betegség kezdeti stádiumában diagnosztizálja a szakorvos. Ez minden kórnál így van, nem csupán a szemek esetében. Műszeres méréseket is végeznek egy általános szemészeti szűrővizsgálat alkalmával.

A teljesség igénye nélkül, idesorolható a szaruhártya-görbület mérése, az üvegtest biomikroszkópos vizsgálata, szín- és térlátás-, szemfenék vizsgálat, szemnyomás mérés, könnyfilm-felszakadási idő, a szürke- és zöldhályogszűrés egyaránt. Gondolhatnánk, hogy nem kell keresni a bajt, jön az magától is. Viszont, a korai diagnózis sok esetben megmentheti a pácienst a súlyosabb problémák kialakulásától, abban a szerencsés helyzetben pedig, ha semmilyen szembetegség nincs, megnyugodhatunk.

További bejegyzések