Mikor előnyös az álmennyezeti világítás?

Praktikus az álmennyezeti világítás
Praktikus az álmennyezeti világítás

A LED technológia egyik nagy előnye, hogy számtalan módon megoldható a segítségével egy épület kivilágítása, legyen szó akár külső, akár belső világításról. Az utóbbi években egyre divatosabb lett az álmennyezeti világítás, főleg olyan helyeken, ahol a helyiség adottságai miatt, nem lehet más megoldáshoz folyamodni. Az alacsonyabb helyiségekben nem biztos, hogy elférne vagy jól mutatna egy lelógó csillár. Máshol pedig az adott terem funkciói nem teszik ezt lehetővé.

Egy nagyobb üzlethelyiségben például szükség van az egyenletes fényelosztásra. Ez nem oldható meg egyetlen pontból. Ezért az ilyen helyeken nagyon előnyös az álmennyezeti világítás. Ennek is többféle formája lehet. Vannak olyan LED panelek, amelyek belesüllyeszthetőek az álmennyezetbe, így tulajdonképpen csak a fényűket láthatjuk, maguk a világítótestek rejtve maradnak a szemünk elől. Vannak azonban olyan spotlámpák is, amelyek egy tengely körül elforgathatóak, így mindig odairányíthatjuk a fényüket, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Az álmennyezeti világítás által kellemes, modern, ugyanakkor elegáns stílust kölcsönözhet a boltnak. Ezért a bolttulajdonosok körében igen népszerű ez a megoldás. Ugyanakkor a LED technológiának megvan azon nagy előnye is, hogy igen energiatakarékos. Akár a felére is csökkenthető ezáltal a villanyszámlára költött összeg, arról nem is beszélve, hogy a világítótestek cseréjére sem kell annyi pénzt költeni. Az álmennyezeti világítás ugyanakkor igen változatos lehet. Egy kis kreativitással nagyon ötletes és dekoratív megoldások érhetőek el.

Fontos azonban szem előtt tartani azt is, hogy a boltban árusított termékek helyes megvilágítása az elsődleges cél az álmennyezeti világítás beszerelése során. Egy bizonyos kereten belül azonban így is lehet játszani a fényforrások elhelyezésével, típusaival, hogy azok ne csak praktikusak és gazdaságosak legyenek, hanem dekoratívak is. Az álmennyezeti világítás kialakításához szükséges termékeket megvásárolhatja a pontlight.hu honlapon található internetes szakáruházban.

További bejegyzések