Miért szükséges a fa felületkezelés?

Fontos a fa felületkezelés
Fontos a fa felületkezelés

Biztos mindenki próbálkozott már otthon saját kezűleg elkészíteni egy egyszerűbb bútordarabot. Ha mást nem, legalább egy madárodút. Egy egyszerű polc vagy egy asztal összeállítása nem jelent nagy kihívást, ha rendelkezésünkre állnak a megfelelő szerszámok.

Azonban ilyenkor nem szabad elfelejtenünk, hogy mennyire fontos feladat a fa felületkezelés. Ez főleg azoknál a bútordaraboknál fontos, amelyek a kertben kerülnek elhelyezésre. Hiszen a fa felületkezelés célja, hogy megvédje a faanyagot a külső hatásoktól.

A kertben elhelyezett bútorokat nagyon sok hatás éri. A víz és a napsütés hamar tönkretenné a kerti bútorainkat, ha nincs megfelelően kezelve a felületük. A fa felületkezelés első lépése, hogy csiszoljuk simára a felületet. Utána következhet a lakkozás.

Vagy ha szeretnénk, a fa árnyalatát megváltoztatni, akkor lakkozás előtt érdemes valamilyen páccal lefesteni a faanyagot. Így sötétebb árnyalatot kapunk. A lakkozás azért fontos, hogy távoltartsa a vizet a fától, így a bútorunk sokkal tartósabb és szebb lesz.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések