Miért ne féljünk a fogbeültetéstől?

Nem kell félni a fogbeültetéstől
Nem kell félni a fogbeültetéstől

Ha fogorvosról, foggal kapcsolatos kérdéskört emlegetünk első számú kérdés, ami felmerül: mennyire fog fájni? Félni kell-e a fogorvostól, a 21. században? Félni kell-e a fogbeültetéstől?

Szerencsére a Czinkoczky fogbeültetés esetében ilyen kérdéseket nem kell feltenni! Meg is válaszoljuk, hogy miért? Azért, mert mindenre van megoldásuk!

Ha Ön olyan páciens, aki tudja magáról, hogy szorong, fél a fogorvostól, amit az sem enyhíthet, ha előre megmondják, a modern eszközök már korántsem okoznak olyan fájdalmat, mint évekkel, évtizeddel ezelőtt, akkor az intravénás szedáció a megoldás.

Ha Ön olyan páciens, aki rossz emlékei miatt nem tud elvonatkoztatni attól, hogy ma már a fogorvos nem „mumus”, a gyerekeket sem velük riogatják, az intravénás szedáció megszabadítja a kezelés alatt a rossz emlékek okozta félelmektől.

Ha Ön olyan páciens, akinek hányingere van, ha a szájában „matatnak”, emiatt nagyban megnehezíti a fogorvos dolgát, az intravénás szedációval könnyen túl lehet bármilyen eljáráson, akár fogbeültetésen is.

Ha fogyatékos hozzátartozójának keres megfelelő fogorvosi rendelőt, ahol biztonsággal elvégezhető bármilyen kezelés vagy beavatkozás, az intravénás szedációval ez problémamentes lehet. Összességében csak egy tűszúrás, és a műtétre abszolút nem fog emlékezni se, nemhogy bármit is érezni.

Emellett nyugodtan félre lehet tenni azt a téves megállapítást, hogy a fogbeültetés hosszú órákat felemésztő műtét. Itt inkább az a kérdés, ki végzi el a műtétet, milyen felszereléssel és milyen implantációs rendszerrel dolgozik, mennyi garanciát ad az elvégzett beavatkozásra.

Amennyiben ezekre a kérdésekre optimális válasz érkezik, azt jelenti megtalálta a megfelelő szakembert, és innentől a fogbeültetés, akár 1 óra alatt is biztonsággal elvégezhető.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések