MIért fontos a rendszeres vastagbél szűrés?

vastagbél szűrés

A bélrák megelőzhető. Ennek ellenére a vastagbél szűrés még ma sem tartozik a rendszeres rutinvizsgálatok közé. Miért fontos, és miért kellene Önnek is legalább évente egyszer részt vennie vastagbéldaganat szűrésen? Például azért, mert Magyarországon évente 5000 új bélrákos megbetegedést diagnosztizálnak, és mivel ez a betegség kezdetben rendkívül csendes, semmiféle tünettel nem jár.

A rendszeresen végzett vastagbél szűrés nélkül a betegség korai stádiumban való felismerése is lehetetlen, pedig minél előbb történik meg a diagnosztizálás, annál nagyobb esélye van a páciensnek a gyógyulásra. A vastagbél daganat ugyanis a kezdeti stádiumban jó eséllyel gyógyítható. A vastagbél szűrés nem kellemes vizsgálat, ha tükrözéssel történik, és nem kielégítő, ha csak a széklet vérvizsgálatra hagyatkozunk.

A legjobb eredményt a béldaganat-enzim vizsgálattal érhetjük el. Ez az új eljárás számos európai országban és az Egyesült Államokban is bizonyított már. Ha Ön szeretné biztonságban tudni a saját egészségét, vegyen részt rendszeresen vastagbéldaganat szűrésen. A vizsgálat elérhető a ProLabor Kft. korszerűen felszerelt laborjaiban. Jelentkezzen be még ma!

További bejegyzések