Miért fontos a fa alapozó festék?

Fa alapozó festék

A fa, mint alapanyag, nagyon gyakran használt, hiszen rendkívül könnyen alakítható és megfelelő bánásmód mellett, igen tartós. Főként a nedvességgel szemben kell védeni, mert az behatol a rostokba és elindít egy természetes korhadási folyamatot. Ha ezt sikerül megakadályozni, akkor a belőle készült elemek élethosszig, de még annál is tovább kitartanak. Itt jön képbe a fa alapozó festék, ami az első lépést adja a folyamatban.

Nem kenhetjük csak fel egyszerűen a színt adó legfelső réteget, mert azt könnyedén beszívódik és ilyen formában nem fejti ki megfelelően a hatását. A fa alapozó festék pontosan ezért nélkülözhetetlen. Amint sikerült teljesen simává varázsolni a külső részt, amit csiszolással oldhatunk meg, akkor eljött az alapozás ideje.

Ennek a rétegnek a száradását követően, már kész is a terep a végső simításokra. Bent ugyanolyan szükség van a fa alapozó festék felvitelére, akárcsak kívül, ezt soha ne felejtsük el! Rendeljük meg egyszerűen a tökéletes terméket a fabcolor.hu oldalról, aminek a hatása garantált, az ára pedig kedvező!

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések