Melyik gyógytorna segít a gerincfájdalom ellen?

gyógytorna
Gyógytorna

A gerincben jelentkező fájdalom kiváltó oka sokféle lehet, azonban az eredmény sajnos ugyanaz. Fájdalom, az életminőség romlása, rossz hangulat és még lehetne sorolni. A különböző fájdalomcsillapító szerek hatékonyak ugyan, viszont csak ideig-óráig lehet rájuk számítani, így mindenképpen ajánlott olyan megoldást keresni, ami hosszútávon is eredményes. A gyógytorna bizonyos fajtái pont erre kínálnak megoldást és már megannyi ember életét varázsolták fájdalommentessé.

A 13 éves tapasztalattal rendelkező szakember összegyűjtötte azokat a kiváltó okokat, amelyek gerinc-, hát- vagy éppen derékfájdalomhoz vezetnek, de természetesen azt is közzétette, hogy miként lehet ezen segíteni. Az olyan nyilvánvaló okokon kívül, mint a sérülések, a műtét vagy éppen az idős kor okozta test degeneráción túl, a megnövekedett stressz is vezethet ide. A stressz általában helytelen testtartást vált ki, aminek következtében bizonyos izmok megfeszülnek.

Amennyiben ez hosszabb ideig áll fenn, úgy krónikussá válik és fejfájást, illetve a nyaki és vállizmok görcsösségét okozza. A megoldás a tónusos izmok ellazításában rejlik, ami a megfelelő testtartás kialakításával és az érintett izmok edzésével érhető el. Ez a módszer megszünteti a stressz hatására kialakult kényszertesttartást és visszaállítja az izmokat.

Ez persze csak egy példa volt a megannyi közül, így mindenképpen érdemes egy kicsit tanulmányozni az oldalt, ugyanis ha érintett a problémában, akkor több mint valószínű, hogy itt megtalálja a megoldást, hasonlóan sok más, mára már fájdalommentesen élő emberhez. Igaz, nem hat olyan gyorsan, mint a gyógyszer, de a jó hír az, hogy már csupán néhány alkalom után érezhetően csökken a fájdalom, 10 kezelést követően pedig általában meg is szűnik. Ez pedig nagyban hozzájárul az életminőségnek a javulásához. Az alvás sokkal pihentetőbb lesz, újra szabadon lehet hajolni, sportolni és nem kell attól tartani, hogy kellemetlen perceket kell ismételten átélni. Mindennek tetejében az árak is igazán kedvezőek.

További bejegyzések