Lombház szállás, mint a turizmus új fajtája

Lombház szállás
Lombház szállás

A zárt határok arra ösztönözték az embereket, hogy új szálláshelyeket keressenek a szülőföldjükön, az utazási vállalkozások tulajdonosait pedig arra, hogy valami érdekeset találjanak ki. Így született meg a nemrégiben megjelent lombház szállás. A fára épített házak általában minden felszereléssel, világítással, hideg és meleg vízzel, internettel és riasztórendszerrel rendelkeznek a vendégek biztonsága érdekében. Különböző igényekhez szükséges eszközök, törölközők, hajszárító és ágynemű is található bennük. A lombház szállás tökéletes hely az elszigetelődésre.

Nincs kapcsolat az emberekkel, csak a természettel. Ez az, ami vonzza a vendégeket. Az itt nyaralók gombát szednek vagy sétálnak az erdőben. Egy ilyen nyaralás ideális azoknak, akik belefáradtak a város zajába és egy kis magányra vágynak, de azoknak is, akik gyerekként egy faházról álmodtak. A lombház szállásban kiélhetik gyermekkori álmaikat és elmenekülhetnek mesevilágba. A házat olyan baráti társaságok is kibérelhetik, akik szeretnek a természetben pihenni.

Miért tesztelik a kozmetikumokat állatokon?

A kozmetikumok tesztelésére azért van szükség, hogy a vállalatok bizonyítani tudják, az új termékek és összetevőik biztonságosak a fogyasztóknak. Az állatokat azért választják kutatásokra, mert biológiailag hasonlítanak az emberhez. Emellett számos “emberi” egészségügyi problémára, például rákra, cukorbetegségre és szívbetegségre is hajlamosak, olvashatjuk a colore.hu weblapon. Az állatok életciklusa azonban rövidebb, mint az emberé. Emiatt a testüket életük során vagy több generáción keresztül is tanulmányozhatjuk.

Ez segít a tudósoknak nyomon követni, hogyan reagálnak a különböző anyagokra és következtetéseket levonni a kozmetikai termékek használatának ellenjavallatairól. Mindez viszont érzéstelenítés nélkül történik, közli a colore.hu. Ma már azonban körülbelül 50 féle, nem állatkísérletes teszt áll rendelkezésre és még több van fejlesztés alatt. Az Európai Unióban, ahol 2013 óta teljes tilalom van érvényben az állatokon tesztelt kozmetikumok értékesítésére, aktívan használják ezeket, adja hírül a colore.hu.

További bejegyzések