Kreatinnal a vastagabb izmokért

kreatin
Kreatin

A címben említett anyag a sejtszintű anyagcsere természetes összetevője, amit a szervezet állandó jelleggel tartalmaz. A kreatin a májban, a hasnyálmirigyben vagy a vesében lévő három aminosavból szintetizálódik, majd a véráramon keresztül jut el az izmokhoz. A különféle sportágakban aktívan használják a teljesítmény maximalizálása és az izomtömeg növelése érdekében.

A kreatin fontos szerepet játszik még a sejtek kellő energiatermelésében és az izomösszehúzódás fenntartásához is szükséges. Természetes formában leginkább a halakban és a húsokban található meg, a vörös hús pedig a legjobb forrása. A növényi eredetű élelmiszerekben viszont csak minimális szinten van jelen.

Étrend-kiegészítő formájában értékesítve kedvezőbb áron juthattunk hozzá, mint más termékekhez, például a fehérjékhez. Egyes tanulmányok rámutattak arra, hogy a kreatin hatásának maximalizálása érdekében ajánlott a bevitelét szénhidrátokkal keverni. Ezáltal az izomrostok észrevehetően megvastagodnak, mert további fehérje rakódik le a falukra.

További bejegyzések