Kötelező biztosítás kötése online – útmutató a legfontosabb tudnivalókról

Biztoshely biztosítási portál
Biztoshely biztosítási portál

Felelősség típusú biztosításként a kötelező biztosítás a gépjármű üzemeltetése közben a másnak okozott károkat téríti meg. Minden forgalomba íratott járműre kötelező megkötni és teljesen érthető, hogy az emberek keresik a legolcsóbb megoldást erre. A Biztoshely biztosítási portál weboldalán rengeteg hasznos tanácsot olvashat a kötelező biztosításokkal kapcsolatban. Érdemes tájékozódni, hogy tisztában legyünk mindennel, ami a kötelező biztosítást illeti. Először is tudni kell, hogy a portálon használható egy kötelező biztosítás kalkulátor, amivel 11 biztosítói ajánlatot hasonlíthatunk össze.

A díjszámoló rendszer ezeket ár szerinti sorrendbe helyezi. Ehhez csak a feltett kérdésekre kell megadni a pontos válaszokat. Mivel az összes ajánlatot átnézheti, így akár a legolcsóbb kötelező biztosítást van mód megkötni. A rendszert a saját otthonunkban is alkalmazhatjuk, így időt és pénzt takaríthatunk meg. Több tényező is befolyásolja az éves biztosítási tarifát. Elsőként megemlítendő az autó teljesítménye, a márkája, a kora, valamint az üzemben tartója.

Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy az adott gépjármű vezetője mennyire tapasztalt. A díjkalkulációnál az is számít, hogy az autó tulajdonosa milyen munkát végez és hol, nyugdíjas vagy aktív korú. Díjcsökkentő tétel lehet továbbá, ha köztisztviselő, közalkalmazott, illetve ha az adott biztosítónál már van CASCO, élet- vagy lakásbiztosítása. Amennyiben az üzemben tartó már okozott balesetet, akkor az éves díj a bonus-malus rendszer alapján kerül besorolásra, vagyis nem kap kedvezményt a vezető, sőt, még pótdíjat is kénytelen fizetni.

Tehát sok mindent érdemes tudni a kötelező gépjármű biztosításról, hogy az ideális ajánlat mellett tudjunk dönteni. Ha kiválasztottuk a számunkra leginkább megfelelő kötelező biztosítást, a biztoshely.hu portálon megköthetjük online a szerződést. A biztosítási weboldal kényelmes és gyors ügyintézést tesz lehetővé, ráadásul több mint 100 különféle kedvezmény is elérhető. Forduljon Ön is ehhez a biztosítási portálhoz!

További bejegyzések