Kötelező biztosítás – finishben a törvénymódosítás

kötelező biztosítás
Kötelező biztosítás, év közben változó díjak

Lesz itt még kavarodás a kötelező biztosítás terén, mire az autósok az új szabályozásnak megfelelően kiigazodnak a megfelelő díjak és biztosítók labirintusában. Míg sokan azon a véleményen vannak, hogy a kötelező biztosítás tervben lévő változásával, miszerint a biztosítók év közben is bármikor díjat hirdethetnek, átláthatóbb biztosítási versenyre és jobb ajánlatra számíthatnak az autósok, mások viszont a kgfb díj hirtelen drágulásától félnek.

Hogy a végén kinek lesz igaza a kötelező biztosítás kapcsán az még a jövő kérdése, ám az letagadhatatlan, hogy az új változás nyertesei, akár az ügyfelek is lehetnek, hisz a többszöri díjhirdetéssel a biztosítók hamarabb és célzottabban tudnak reagálni a felmerülő ügyfélkör igényeire.

Ugyan már 2010 óta lehetősége van az újonnan vásárolt autókra év közben is kötelező biztosítást kötni, ám 2013-tól ez év közben bármikor lehetségessé válik.

A díjhirdetések liberalizációja nem vonatkozik a biztosítási időszakra, az továbbra is 1 év lesz, s mivel az autósok egyharmada már így is évközben vált biztosítót, a mostani változással ez a tendencia még inkább növekedni fog. S voltaképp az igazi „nyertesek” az év közben váltók lehetnek, annak ellenére, hogy a kgfb díját sok minden befolyásolja, a mostani jogszabály az évközben váltókra nézve csak pozitív lehet.

További bejegyzések