Környezetbarát mosószer a vegyszeres változatok helyett

környezetbarát mosószer
Környezetbarát mosószer

Belegondoltunk már abba, hogy milyen jó lenne a vegyszerekkel teli mosószereinket valami természetesebb alternatívával helyettesíteni? A környezetbarát mosószer nem egy újabb divat, hanem valóban használható módszere a ruhák tisztításának, miközben egy élhetőbb környezetet teremtünk. Tudjuk, hogy régen mindenki a természetes alapú mosószerekkel tisztította a ruhákat, amelyek ennek ellenére patyolattiszták voltak mosás után.

Most is ugyanúgy lehetséges ez, hiszen azok az organikus mosószerek jelenleg is megtalálhatóak. A környezetbarát mosószer ráadásul legalább olyan hatékony a szennyeződésekkel szemben, mint az úgymond hagyományos változat.

A hatékonysága mellett, ugyanakkor a környezetet sem szennyezi és az egészséget sem károsítja. A környezetbarát mosószer nem vált ki csúnya allergiás reakciókat, az újszülöttek ruháit ezért javasolt ezzel mosni. A mosódió, szódabikarbóna, mososzóda ideális gépi mosáshoz is, az epeszappan pedig a makacs foltokkal is könnyedén elbánik. Az öblítők helyett pedig használjunk illóolajokat.

További bejegyzések