Időjárásfüggő a túranadrág kiválasztása

A túranadrág típusa
A túranadrág típusa

Aki a szabadidejét szívesen tölti a természetben, annak a kirándulás kellemes időtöltést jelent. Jöhet eső, hó vagy szél, a megszállott túrázót semmi nem tántoríthatja el egy jó kis barangolástól. Azonban ilyenkor előkerül a körülményeknek megfelelő túranadrág és más szükséges holmi, ami nélkül nem érdemes útnak indulni. Hogy mikor milyen túranadrág ideális ehhez a tevékenységhez, azt leginkább az időjárási tényezők határozzák meg.

A nyári kirándulások alkalmával nyilván megteszi egy vékonyabb, ám erős anyagból készült nadrág is, amelyiknek a szára könnyen lecipzárazható. Ennek főleg akkor van jelentősége, ha korán reggel, hűvös időben indulunk útnak, de számítunk rá, hogy később felmelegszik az idő.

Így amikor már melegünk van, a hosszú szárú túranadrág száraitól könnyen megszabadulhatunk. Ősszel és kora tavasszal érdemes olyan öltözetet választani, ami vízhatlan, így nem jelent gondot, ha elered az eső kirándulás közben. Télen pedig a vastag, meleg túranadrág lesz az ideális választás.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések