Honlapkészítés mobilra

Honlap telefonra, táblagépre
Honlap telefonra, táblagépre

Hazánkban a honlapok mobiltelefonra és egyéb mobileszközökre való optimalizálása még igazából gyerekcipőben jár. A fejlesztők ugyan felismerték már ennek a szükségességét, valamint a piaci lehetőségét, a honlap tulajdonosok még csak most nyitnak a páratlan lehetőség felé. Eljött az az időszak, amikor az internetezés már nem helyhez kötött módon zajlik.

Ennek pozitív hozadéka, hogy információhoz jutni, tájékozódni, szolgáltatást igénybe venni, vásárolni már nem csak az otthonunk melegében lehet, kellemes karosszékbe süppedve. A bárhol és bármikor szavak mondják el leginkább a mobilizált internetezés helyét és mikéntjét, és ez tulajdonképpen még csak a kezdet. Ám ez a fejlődési szakasz most épp elég nagy lépés ahhoz, hogy az üzleti weboldallal, webáruházzal, információs portállal rendelkezők felismerjék az „új idők, új szeleit.”

A honlapok zöme még mindig csak hagyományos eszközre, azaz monitorra készül, ami a mobileszközökön nehézkesen vagy egyáltalán nem használható kényelmesen, felhasználóbarát módon.

Egy honlap telefonra való fejlesztésével akár 2,5 millió eszközt is elérhet a weboldal tulajdonos, felmérések szerint ugyanis ennyi aktív okostelefon található ma Magyarországon, ez helyileg leginkább a fővárosra és megyeszékhelyekre korlátozódik, valamint leginkább férfiak, és a lakosság iskolázottabb része birtokol és használ.

A honlapkészítés mobilra azért is előnyös, mert ellentétben az egyszerű, monitorra optimalizált weboldalakkal felismeri, ha mobileszközről (táblagép, okostelefon, mobil) nyitják meg, és azonnal a mobil verzióra irányítja a látogatót. A mobil verzió pedig teljesen kitölti az okostelefon vagy a táblagép képernyőjét nem szükséges nagyítani, kényelmes felületet biztosít. A betűk, a képek megfelelő méretűek, olvashatók, így a kért információ könnyen átlátható. Mivel a honlapok mobilra fejlesztésével újabb és újabb rétegeket érhet el a honlap tulajdonos, mindenképp megéri a befektetés, ha vásárlóról és ezzel párhuzamosan a bevétel növeléséről van szó!

További bejegyzések