A honlap keresőoptimalizálás gyakorlati jelentősége

Honlap keresőoptimalizálás
Honlap keresőoptimalizálás

A hagyományos kereskedés mellett, egyre nagyobb szerepet kapnak az online áruházak is. Így sokkal könnyebb eljutni a vásárlókhoz, hiszen az ország egész területére kiterjeszthetjük a piacot. Ezért sokan kezdenek bele a webáruházak megszerkesztéséhez, azonban azt nem mindenki tudja, hogy igen sok munka van egy ilyen honlappal. Nem elég feltölteni a termékek fotóit és egy rövid leírást adni róluk. A honlap keresőoptimalizálás az a munkafolyamat, amelyik sikeressé tehet egy webáruházat.

Persze mielőtt ennek nekilátnánk, még van elég teendő. Az első lépés természetesen a honlap designjának megtervezése. Itt figyelni kell arra, hogy ne bonyolítsuk túl a dolgot. Az emberek ugyan szeretik, ha látványos és izgalmas egy webáruház honlapja, de ha ez a vásárlás egyszerűségének a rovására megy, akkor több kárt csináltunk, mint hasznot. Itt gyakran érvényesül a kevesebb néha több elve. Vagyis arra kell törekednünk, hogy egyszerűen átlátható és bárki számára könnyen használható webáruházat hozzunk létre. Ezen a honlap keresőoptimalizálás már nem segít.

Az is fontos, hogy a termékek és a kategóriák elnevezésénél olyan szinonimákat alkalmazzunk, amit a vásárlók is gyakran használnak. Ez kiderül az online piackutatás során, amit szintén kihagyhatatlan és megelőzi a honlap keresőoptimalizálás folyamatát. Ekkor tudjuk meg azt is, hogy melyek azok a termékek, amelyekre érdemes építkezni a továbbiakban. A piackutatás során megtudhatjuk, hogy milyen erősek a versenytársak, így nagyjából megsaccolhatjuk azt is, hogy mennyi időbe fog telni, amíg komoly sikereket érhet el a webáruházunk.

Azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a honlap keresőoptimalizálás egy igen hosszú folyamat. El kell teljen néhány hónap ahhoz, hogy látványos eredményeket produkáljon. Viszont, 1 év után stabil vásárlóközönsége lesz az internetes áruházunknak és fokozatosan növekedni fog a számuk, amíg a honlap keresőoptimalizálást folytatjuk. Így ezt akkor sem szabad abbahagyni, ha már elértük a célunkat, mert a versenytársak könnyen megelőzhetnek, amennyiben hagyjuk.

További bejegyzések