Gyógynövényeket tartalmaz a zúzódás kezelése krém

Krém zúzódásra

Bármilyen betegségről, kórról legyen is szó, jobb megelőzni, mint utólag kezelni. Nincs ez másképp a napallergia esetében sem, amitől sajnos nagyon sokan szenvednek, így nekik tanácsos kerülniük az erős napsütést. De ha mégis úgy alakul, akkor a napallergia kezelése házilag is lehetséges, mégpedig gyulladáscsökkentő gyógynövényekkel, antioxidáns vitaminokkal, azt viszont tudni kell, hogy ezek csupán a panaszok enyhítésére szolgálnak.

A napallergia kezelése házilag helyett, az egyetlen biztos ellenszer tulajdonképpen a napsugárzás elkerülése. Előfordul azonban, hogy ezt nem lehet betartani, hiszen a nyári forróságban is el kell intéznünk az ügyes-bajos dolgainkat és ki kell merészkednünk az erős napsütésbe. Elővigyázatosnak kell lennünk és mindig világos színű ruhában tegyük ezt, de a napszemüveget és a kalapot szintén nem szabad otthon felejteni.

Akármennyire meleg is van, hosszú szoknyát, illetve szintén hosszú ujjú felsőt vegyünk magunkra, hogy minél kevesebb helyen érjen bennünket a napsütés. Ha mégis megtörténik a baj, akkor megoldható a napallergia kezelése házilag aloe verát, körömvirágot, kamillát vagy perilla kivonatot tartalmazó gyógynövényes krémek alkalmazásával. Viszont más baleset is érhet bennünket, például ha valami módon zúzódást szenvedünk el. Ebben az esetben feltétlenül be kell szereznünk a zúzódás kezelése krém valamelyik fajtáját.

Ugyanis a zúzódás ártalmatlan, de fájdalmas, a sérülés helye megduzzad, lilásan elszíneződik, ráadásul minden érintésre rendkívül érzékennyé válik. Ennek a kezelésére számos szintetikus hatóanyagú vagy gyógynövény kivonatokból készített, vény nélkül megvásárolható krém van a patikákban. Minden esetben az elsődleges szempont a fájdalom csillapítása, a duzzanat és a véraláfutás csökkentése. Jó választást jelent a zúzódás kezelése krém gyógynövényekből előállított változata, mert ezek a termékek, a kombinált összetételük révén, nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem keringést élénkítő, a fájdalmas bőrfelületet hűsítő, illetve a véraláfutás felszívódását elősegítő hatóanyagokat is tartalmaznak.

További bejegyzések