Gyerekjáték és pszichológia

gyerekjáték webáruház
gyerekjáték webáruház

A játék fogalmával igazából csak a 20. században kezdtek el a pszichológusok foglalkozni. Addig az emberek megelégedtek annyival, hogy gyereknek és felnőttnek egyaránt szüksége van a játékra, a játék csupán egy valami megfoghatatlan jó, ami nem „vérre megy.”

A modern pszichológusok már megállapították, hogy a játék hozzátartozik az emberi léthez, tulajdonképpen meghatározza emberi mivoltunkat. Igazából a gyermekkor az, ahol a játék és a játékra való hajlam koncentrálódik. A legcéltalanabb gyermeki játéknak is célja van, bár ezt a felnőttek nem minden esetben tolerálják vagy értik, de gyermekkorban a játék célja az élet felfedezése, kísérletezés, a megismerés.

Épp azért felelősségteljes szülőként olyan gyerekjátékokat vásároljunk csemetéinknek, amelyek segítségével kreativitás, szellemi erő és önfejlesztő képessége felszínre kerül. Ma már több gyerekjáték webáruház is található az interneten, szinte ki sem kell lépnünk a lakásból, hogy gyermekünk számára a leginkább megfelelőt válasszuk.

Fontos erre odafigyelni, hisz a játékra való hajlama a gyereknek felnőttkorban is jelentőséggel bír, ha csak arra gondolunk, hogy az emberiség számos felfedezéseit a játéknak köszönheti, és valójában nem tudhatjuk, hogy csemeténk felnőtt korában mivel szeretne foglalkozni. Épp ezért a játék, a gyerekjáték megfelelő kiválasztása fontos alapja ennek.

Nem ritka, hogy az a kisfiú, aki egész gyerekkorában autókkal és kamionokkal játszott, autószerelő vagy sofőr lett felnőtt korában, vagy az a gyerek, aki „orvososdit” játszott barátaival, barátnőivel felnőtt korában az orvosi pályát választotta.

Ennek tudatában várja webáruházunk megrendelőit, ne feledjük, a felnőtt kor már a gyerekjátékokkal elkezdődik.

További bejegyzések