Gerinctorna Budapesten – Hogyan érdemes nekikezdeni?

Budapesten a gerinctorna
Budapesten a gerinctorna

Az utóbbi években egyre több embert érintenek a mozgásszervi, ezek között a gerincbetegségek, ami az esetek nagy százalékában az életmódnak tudható be. Az emberek keveset mozognak, a zsúfolt hétköznapokon nincs idejük sportolni, a hétvégeken pedig inkább megpróbálják kipihenni magukat, mintsem valamilyen aktív mozgást válasszanak. Sajnos nem véletlen, hogy Budapesten a gerinctorna iránt továbbra is nagy az igény (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.). Speciális gyakorlatokat foglal magába a gerinctorna, ami célba veszi a gerincoszlop különböző panaszait.

Nagyon általános kifejezés ez, ugyanis a panaszok típusától és súlyosságától függően, különböző gyakorlatokra lehet szükség. Kijelenthető általánosan a gerinctornáról, hogy a mozgást használja gyógyításra, olyan izmokat dolgoztat meg, amelyeknek létezéséről addig nem is tudtunk. Célja minden esetben az olyan panaszokat kiváltó ok kezelése, mint például a gerincet érintő elmozdulás, izomegyensúly zavara és még sorolhatnánk.

Mivel a McKenzie terápia esetében az ok is kezelésre kerül, így a gyógyulás szintén maradandó lehet, ellentétben a különböző, csak a tüneteket kezelő módszerekkel, amilyenek a fájdalomcsillapítók, gélek és az orvosilag megkérdőjelezhető, veszélyes csontkovácsolás. Miért tennénk ki magunkat, a gerincünket bármiféle veszélynek, ha van egy remek módszer, gyógytorna, amivel jó eredményeket érhetünk el? A gyogytornaszom.hu portálon található cikkben részletesen le van írva minden a gerinctornáról, a típusairól, megtudhatjuk azt is, hogy milyen panaszokra mely gyakorlatokat érdemes végezni.

Természetesen, amikor fájdalmaink vannak, legelőször szakemberhez szükséges fordulnunk, amit a Gyógytornászom rendelőben is megtehetünk, minden hétfőn. Nem tanácsos halogatni, mert a gerincprobléma magától nem oldódik meg, esetleg súlyosbodik és minél előbb orvoshoz fordulunk a panaszunkkal, annál nagyobb esélyünk van a gyors felépülésre. A weboldalon megtaláljuk a rendelő elérhetőségeit is, amelyeken keresztül bejelentkezhetünk a szakemberekhez.

További bejegyzések