A futás előtti bemelegítés rendkívül fontos

Fontos a futás előtti bemelegítés

Az aktív sportolás velejárója az izomzat fokozott használata, illetve annak megerőltetése. Sportolás közben az izmok több oxigént használnak, amit a gyorsabb vérkeringés elégít ki. Azonban sportolni elkezdeni csak úgy érdemes, ha izmainkat bemelegítjük előtte, különben a hirtelen igénybevétel miatt, hajlamosak lehetnek összerándulni, begörcsölni. Ma már az izomlazító krém vény nélkül elérhető a gyógyszertárakban és a különböző drogériákban. A természetes gyógynövény kivonatokból készült izomlazítók célja az izmok felmelegítése, amit általában chili paprika vagy fahéj kivonatokból készítenek.

Az bőr célzott bekenése fokozza a vérkeringést az adott területen, így felmelegítve az ott lévő izomzatot. Természetesen a bemelegítés nem a krémek használatát jelenti, hanem a tényleges testmozgást. Az izomlazító krém vény nélkül megvásárolható a patikákban, ahol további felvilágosítást is kaphat a szakemberekről, annak helyes használatára vonatkozóan.

Mivel izomlazító krém vény nélkül is kapható, bárki hozzáférhet ezekhez a szerekhez. Fontos azonban a megfelelő használat, ezért érdemes felvilágosítást kérni erről a vásárlónak. Az izomlazító szerek használata fontos lehet futás előtti bemelegítés céljából. Sokkal hatékonyabb a sportolás, ha már bemelegített izmokkal tesszük azt. Így az izomláz esélye is alacsonyabb lehet. Az aktív sportolás szerelmesei biztosan jól ismerik ezeket a fogásokat és használják is a készítményeket, futás előtti bemelegítés gyanánt. Így sokkal gyorsabban és könnyebben lehet elkezdeni bármilyen tevékenységet.

Az izmokat nem szabad felelőtlenül nyújtani, mert könnyen húzódás következhet be, ami komoly fájdalommal jár. Edzés után, amikor melegek az izmok, érdemes levezető nyújtást végezni, ami pihentető és lazító hatással van. Jót tesz valamilyen hűsítő krém használata is. Az adott terület bekenése segít ellazítani és pihentetni a fáradt izmokat. A futás előtti bemelegítés minden atlétának fontos, hogy valóban végig tudja futni az adott távot, mindezt problémamentesen.

További bejegyzések