Függönyök az őskortól napjainkig

Függönyök a lakásban
Függönyök a lakásban

Otthonunk meghitté tételéhez érdemes nagy hangsúlyt fektetni a részletekre. Hiszen mindenegyes elhelyezett dísztárgyban, textíliában saját lelkünk, ízlésünk tükröződik vissza, éppen ezért a függönyök kiválasztásakor a legapróbb részletekre is oda kell figyelni.

Annak ellenére, hogy az őskorban a barlangok, jurták nyílásaira először egyszerű állatbőröket, később pedig különböző anyagokat helyeztek el, ezek nem esztétikai célokat töltöttek be, inkább az időjárás viszontagságait próbáltak csökkenteni velük a hajlékaikban, az akkor élő emberek.

Manapság a függönyök főleg az ablakok díszeiként szolgálnak. A különböző anyagok, minták illetve függönyök kiegészítőinek köszönhetően, szebbnél-szebb alkotásokat hozhatunk létre, ezzel felöltöztetve a nyílászárókat.

A reneszánszkorba nyúlik vissza a különböző színű, méretű és szabású függönyök használata. Természetesen akkoriban csak a nemes és gazdag emberek kiváltsága volt ezen költeményeknek a használata. Napjainkban azonban már elérhető áron vásárolhatunk mi is csodás darabokat.

Print Friendly, PDF & Email

További bejegyzések