Fontos dolog a nemesfémek visszanyerése

nemesfémek visszanyerése
Nemesfémek visszanyerése

A különböző elektronikai hulladékokban többféle nemesfém is megtalálható. Amennyiben a nemesfémek visszanyerése jelenti a célt, akkor olyan megbízható partnert kell keresni, mint például a Goldwater Recycling, ami magas szaktudással rendelkezik. Sokéves tapasztalatot és a legmodernebb technológiát birtokolja ez a vállalkozás a nemesfémek visszanyerése és finomítása terén, ebből pedig mind a megrendelőknek, mind a környezetnek csak előnye származik.

A goldwaterrecycling.com weboldalon technológiai ismertető is megtalálható, amiben le van írva a feldolgozási metódus. A cég telephelyén leginkább arany és ezüst tartalmú hulladék feldolgozása történik. Ugyanakkor lehetőség van platina és palládium visszanyerésére is.

Klasszikus kémiai és elektrokémiai úton végzik a szakemberek a nemesfémek visszanyerése folyamatát. Ezeknek az a közös jellemzőjük, hogy mindkettő esetében savas közegben történik a nemesfémek leválasztása a hordozó anyagról. Így kinyerhető egy nemesfémben dús iszap és javarészt értékesíthető hordozó.

További bejegyzések