Földgáz tanácsadás a Lamar Kft. segítségével

Földgáz tanácsadás
Földgáz tanácsadás

A földgáz vásárlás vagy eladás teljesen elkülöníthető minden olyan termék vagy szolgáltatás értékesítésétől, amivel találkozhatunk a kereskedelmi palettán. A földgáz piac több összetevőből áll, ebből az egyik a változékony piac, valamint a közmű szolgáltatások, és azok szabályai. Ezek adják a földgáz piac és a földgáz kereskedelem különleges voltát, aminek a megértése meglehetősen bonyolult. A Lamar Consulting földgáz tanácsadás szolgáltatásaival lehetőséget ad a piaci folyamatok megértésére, a költségek optimális csökkentésére, valamint a földgáz piacban rejlő kockázatok  sikeres kivédésére, kezelésére.

Ehhez egy olyan szolgáltatáscsomag áll az érdeklődő rendelkezésére, ami teljes körűen lefed minden apró lehetséges rést. Elsősorban a szükséges független földgáz piaci elemzések és maga a tanácsadás lép életbe, ami tartalmaz a feladattól függően komplex piaci tanulmányt, időszakos piaci jelentéseket. Ebben mindenképp helyet kap a hazai földgáz piacnak a kereslet-kínálat igen lényegesnek számító alakulása, az aktuális piaci árak, lebontva fogyasztói szegmensenként. Emellett nem szabad elfeledkezni a piaci trendek ismeretéről, valamint az ebben az ágazatban dúló versenyről, ezek felmérése, valamint a naprakész információk dönthetik el az ügymenet sikerességét. Fontos feltárni a termelők és a kereskedők pozícióinak változását, hisz a földgáz ipar, mint említettük a folyamatos változásról szól. A tervezett, esetleg megvalósítás alatt álló beruházások ismerete, valamint az ehhez kapcsolódó információk, mint a hazai és külföldi gáz rendszerek összekapcsolása, tárolói és szállítói kapacitások felmérése elengedhetetlen.

Nem utolsó sorban pedig az ügyfél által tervezett beruházás, az új földgáz vezeték csatlakozások megvalósíthatóságának tanulmánya a már meglévő információk alapján tartalmazza a kapacitásszámítást, nyomvonaltervezést, a beruházás valamint annak megtérülési számításait, egyéb kihagyhatatlan műszaki kérdéseket.

A Lamar Consulting földgáz piaci szolgáltatása itt nem áll meg, hisz a versenytárselemzés, valamint a stratégiai tervezés, a kockázat elemzése, és annak kezelése szintén a csomag része.

További bejegyzések