Fogpótlás különböző módszerekkel

fogpótlás

Ha valaki a rágócsont hiányát pótolni szeretné, akkor számos módszer közül választhat. A fogpótlás halogatása komolyabb egészségügyi problémákhoz vezethet. Már egyetlen fog elveszítése is elindíthat egy olyan folyamatot, ami a többi rágószervre káros, sőt, kihat az életminőségre is.

A teljes fogsor elmozdulhat, ami később komplex beavatkozások által állítható helyre. Ebben az esetben a kezelések száma nő, ami azt jelenti, hogy mélyebben a zsebébe kell nyúlni. A fogpótlás tehát nem tűr halasztást! Esztétikum szempontjából is előnyös. Ha a hiányosság miatt keveset mosolyog vagy folyamatosan takargatja a száját, akkor azt lassan megunja, zavarni fogja, ebből kifolyólag kerüli majd a társasági életet. Ezeket a kellemetlenségeket csak úgy kerülheti el, ha mihamarabb felkeres egy szakembert!

A vizsgálatok alapján kiderül, hogy melyik a legelőnyösebb megoldás. A fogpótlás kivitelezhető híddal, implantátummal, részlegesen vagy teljesen kivehető fogsorral. A probléma jellegétől függ, hogy a páciensnek melyikre van szüksége.

További bejegyzések