A feketeribizli pálinka egyediségének titka

Feketeribizli pálinka

A fekete ribizli intenzív, érett íze nem mindenki kedvence. Nyáron, június végén, júliusban már szüretelhető az érett gyümölcs. C-vitaminban gazdag és antioxidánsokat is tartalmaz. A belőle készült feketeribizli pálinka kisüsti eljárással készül.

Jellegzetes kellemes illatot áraszt és édeskésen lágy íze van. Ezt annak köszönheti, hogy kizárólag érett gyümölcsből készül, ezért kapja jellegzetes ízét. Nagyon gondosan kell bánni vele készítés közben, mert könnyen elveszítheti egyedülálló íz-világát, éppen ezért nem ajánlott fahordóban érlelni.

Fogyasztani 18-20°C. között érdemes, mert így tartja meg a legjobban a reá jellemző aromákat. Egyszerű házias ételek mellé ideális kísérő lehet a feketeribizli pálinka. Lepjük meg vele egyik kedves ismerősünket, ha ilyet még biztosan nem kóstolt.

Díszdobozban is rendelhető, hogy még elegánsabban mutasson, így biztosan nem vallunk szégyent ezzel a remek ajándékkal. Akik szeretik a nem mindennapi ízeket, azoknak mindenképp ajánlott kipróbálni a feketeribizli pálinka fűszeres, édeskés aromáját.

További bejegyzések